Колко ще струва участието на хеликоптери в празника за юбилея на ЦСКА?

16:35, 02 май 18 / Политика 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Максимум 2000 лева  ще струва участието на военна техника в празненството по повод 70-та годишнина от основаването на ЦСКА, заяви пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него няма нищо нередно в това отбор, който е бил 50 години към Министерство на отбраната, да бъде уважен от Военновъздушните сили. В зависимост от метеорологичните условия в празника на футболния клуб ще се включат един или два хеликоптера, уточни министърът.

Програмата предвижда от единия хеликоптер да скочат състезателите от националния отбор по парашутизъм като демонстрация, а от другия да се направи демонстрация на специалните сили, така нареченото "бързо въже", което е спускане от въже. Министърът поясни, че хеликоптерите ще отлетят за празника от Враждебна, а
летателното време за участието им в юбилея ще бъде час-час и половина в зависимост от метеорологичните условия. При заложени максимални параметри, тоест два хеликоптера и летателно време от час и половина, ще трябва тон авиогориво, тоест 2000 лева, пресметна Каракачанов.

"В името на това, че
клубът ЦСКА е бил 50 години в или към Министерството на отбраната, заслужава подобен жест - и бившите, и настоящите футболисти, и феновете на клуба", е на мнение министърът, който е привърженик на "Левски".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама