Етнографският музей в София търси соцпредмети за експозиция

20:10, 02 май 18 / Култура 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Институтът за етнология и фолклористика с Eтнографски музей към Българската академия на науките (БАН) започна кампания по събирането на соцпредмети за експозиция.

Музеят набира предмети от социализма за попълване на фондовете си и включване в експозиции. Набирането на бъдещи експонати ще става под формата на дарения, като ще се поддържа личен контакт с всеки един дарител.

Ремонтът на експозиционните зали на Националния етнографски музей вече е почти приключил. С това се отварят нови възможности за реализиране на изложби и проекти.

"Ако имате вещи от посочения период (дрехи, опаковки от шоколади, партийни книжки, играчки, сервизи и други), можете да ги предоставите на хората, които ще се погрижат за тях и ще им вдъхнат нов живот", призовават от института.

Всички желаещи да дарят вещи могат да получат повече информация на следните телефонни номера: 0899 229005, 0876 410344 или 02/8052618 - Илиана Страхилова и Васил Балтаджиев. Информация се предоставя и на място на адрес улица "Московска" 6А, град София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама