Диетата на Роджър Федерер

20:20, 02 май 18 / Спорт 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Смятан от мнозина за най-добрия тенисист на всички времена, Роджър Федерър продължава да взима турнири с лекота въпреки "преклонната" си за спорта възраст от 36 години. Ето как се храни швейцарецът - далеч от строга диета за атлети.

Закуска

Роджър признава, че предпочита да започне деня с нещо сладко - например домашно приготвени гофрети с конфитюр. Към тях пие кафе, прясно изцеден плодов сок и шот ябълков оцет.

Обяд

Два часа преди мач Федерер хапва солидна порция паста с лек сос. "Правя го вече 20 години", признава тенисистът.

Междинни хапвания

Енергийни барчета и много банани са подкрепящите храни, които избира между сетовете. Бананите са източник на въглехидрати и калий, а той е важен за предотвратяване на крампите по време на по-дълги мачове.

Вечеря

Роджър Федерер е фен на италианската, индийската и японската кухни, които често се забелязва и в Instagram профила му.

Той обаче признава и нещо шокиращо за атлет: "Обичам сладолед и шоколад. Такава е диетата ми, обичам сладко и не се чувствам зле от това. Мога да ям сладко и да играя тенис, не е проблем."

Алкохол?

Очевидно е, че 36-годишният швейцарец не желае да минава за пуритан, не спазва диети и се наслаждава на живота. А това включва и обичайната чаша шампанско след победен мач. Или повече от чаша - Федерер споделя, че е страдал от ужасен махмурлук на сутринта, след като взима осмата си титла от турнира "Уимбълдън".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама