Лиса Джерард с концерт във Варна

18:20, 02 май 18 / Култура 25 733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Австралийската дарк уейв дива Лиса Джерард отново ще покори България. Този път ще посети Варна заедно с хора „Мистерията на българските гласове“, за да представят заедно първия си съвместен албум „БууЧууМиш“. Концертът им ще е на 12 юни в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Поканата за първото гостуване на вокалистката на Dead Can Dance и хора, прославил България по цял свят, в морската столица идва от Програма "Интермецо" - съвместна инициатива на музикалния и на театралния фестивали „Варненско лято“. А билетите за събитието са на повече от достъпни цени – между 20 и 40 лв, а ВИП пропуските - 50 лв.

Съвместният албумът, който е и първият студиен запис от 20 години насам за „Мистерията на българските гласове“, излиза официално в цял свят на 25 май с продуцент Шуберт Мюзик Пъблишинг. В края на миналата година излезе и първият сингъл от проекта, озаглавен „Pora Sotunda”. Той беше издаден в лимйитирана серия и само на винил, като се разпродаде за дни. Беше представен в ефира на Би Би Си, а британското списание The Arts Desk го определи за винил на месец декември заедно с албуми на Pink Floyd, Майкъл Джексън и др.

Концертът ще e българската премиера на “БууЧууМиш”. Той съдържа оригинални композиции и преработки на фолклорни мелодии, създадени от композиторите Петър Дундаков, Лиса Джерард и Джулс Максуел. В концерта ще участват още световният шампион по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Давид Кукерман.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама