Белият дом внимателно следи събитията в Македония

15:40, 02 май 18 / Свят 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Реформаторските процеси в Македония, приносът на страната към глобалната сигурност и стратегическата ориентация на гражданите, политическите партии и македонското правителство за пълноправно членство в НАТО бяха теми на срещите на вицепремиера и министър на отбраната Радмила Шекеринска с Уилям Бъркли, директор по европейски въпроси в Националния съвет за сигурност при Белия дом и Тина Кайданоу, помощник-секретар по политическите и военните въпроси в Държавния департамент.

Членството на Македония в НАТО ще означава успех не само за нашата държава, но и за Съединените щати и НАТО и ще има голямо влияние върху стабилността и сигурността в региона“, подчерта министър Шекеринска на срещите, пише БГНЕС.

Уилям Бъркли отбеляза, че Белият дом наблюдава отблизо развоя на събитията в Македония. Той подчерта, че Македония има „съюзници“ в Белия дом, а способността на правителството да провежда реформи и да решава проблемите чрез преговори нарече „голям аргумент“ за успеха на страната. В заключение потвърди, че успехът на Македония да получи покана за членство в НАТО ще бъде пример, който ще засяга развитието на събитията в други страни от региона.

Кайданоу от своя страна подчерта, че промяната в Македония само една година след политическата криза е видима. „Македония е важен партньор за САЩ и членството й в НАТО е важно за стабилността на целия регион“, каза Кайданоу.

По време на официалното посещение на Шекеринска в САЩ стратегическото партньорство между Македония и Съединените щати бе потвърдено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама