Британците се извиняват около 200 000 пъти в живота си

18:30, 02 май 18 / Любопитно 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британците, известни със своята учтивост, се извиняват около 200 000 пъти в живота си, пише вестник "Дейли експрес", позовавайки се на проучване, направено по поръчка на производителите на диетична газирана безалкохолна напитка.

Освен че са учтиви, поданиците на Нейно Величество са склонни и да поднасят извинения за неща извън контрола им, в това число и за прословутото време на Острова. Британците се извиняват средно седем пъти на ден. Това се равнява на около 200 000 извинения в съзнателния им живот, които им отнемат 56 часа или общо два дни и половина.

Най-често жителите на Острова използват думата "извинявай", когато не са чули какво е казал събеседникът им. В тази ситуация извинения поднасят 58% от британците.

55 на сто от поданиците на Нейно Величество се извиняват, когато случайно блъснат някого, а 28% - когато искат да привлекат нечие внимание. Допитването е направено по случай лансирането на кампанията "Защото мога", чиято цел е да окуражи хората да живеят живот без извинения и да се радват на малките си победи.

Проучването показва също че хората над 55 години са най-склонни да приемат индивидуалността си и да спрат да се извиняват за изборите или поведението си. Прехвърлилите тази възраст индивиди използват думата "извинявай" двойно по-рядко от младите хора от възрастовата група 16-24 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама