Британският посланик: Искаме да си сътрудничим с МВР и спецслужбите и след Brexit

12:25, 02 май 18 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският посланик у нас Ема Хопкинс поиска от правителството сътрудничество с МВР и спецслужбите да продължи и след брекзит по същия начин, както досега. Посланикът присъства на редовната среща на службите с премиера Бойко Борисов, която се прави преди заседанието на кабинета. След това тя разговаря с министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Повод за срещата стана разкриването на нелегална цигарена фабрика в Ирландия, която е нанесла щети за 200 млн. паунда.

Имахме интересна и полезна среща с премиера Борисов, на която обсъдихме сътрудничеството между специалните служби на двете страни. През последната година работихме в различни сфери – борба с производството на незаконни цигари, контрабандата на хора и оръжия и имаме много добри резултати”, посочи Хопкинс след срещата.

Въпреки брекзит ние продължаваме това взаимодействие. До края на месеца каним посланиците в МВР, за да разкажем как България участва в опазването на границата с Турция”, коментира вътрешният министър Валентин Радев.

"Нашите служби работят много добре с Великобритания и продължаваме работа. С тях правим операции за стотици милиони паунда, за което им благодарим. И посланик Хопкинс дойде днес публично да ми благодари", заяви премиерът Бойко Борисов преди правителственото заседание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама