Пет трика, които ще ви помогнат да сте по-успешни

18:10, 02 май 18 / Любопитно 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има хора, които общуват с лекота и успяват да задържат вниманието върху себе си. Те въздействат на събеседниците си и винаги получат това, което искат. Вижте пет психологически трика, които, могат да ви помогнат в много ситуации.

Винаги бъдете уверени

Доказано е, че всички предпочитат компанията на уверените в себе си хора. Ако искате да направите отлично първо впечатление, увереността в себе си е определяща за това. Но трябва да внимавате и да не сте арогантни, защото границата между увереността и арогантността е съвсем тънка.

Запомнете цвета на очите на събеседника си

Когато за първи път срещнете някого, направете усилие да запомните цвета на очите му. Това ще ви помогне да осъществите по-добър зрителен контакт със събеседника си. Това е особено важно при работни срещи и нови контакти. Но не забравяйте, че ако натрапчиво гледате събеседника си в очите, това е е по-скоро отблъскващо.

Запомнете името

Опитайте се да запомните името на човека, с когото се запознавате. Експерти по поведенческа психология са проучили, че ако споменете името на човека, с когото сте се запознали само преди няколко минути, това ще направи отлично впечатление.

Оставете събеседника ви да говори

Ако разговаряте с някого , но той не отговоря на въпросите ви, не го насилвайте, оставете го той да говори. Това ще ви даде предимство да чуете неговата гледна точка.

Поискайте услуга

Това е един от психологическите трикове, с които можете да изглеждате изключително успешни в очите на другите. Първият, който установил това психологическо предимство, бил Бен Франклин. Той си направил личен експеримент, като помолил няколко човека да му направят дребни услуги и установил, че по този начин хората започнали да го харесват повече. Това е така, защото на подсъзнателно ниво мозъкът им казвал, че той им вярва и разчита на тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама