Пианист грабна наградата „Стоян Камбарев“

14:20, 02 май 18 / Култура 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младият пианист Светослав Тодоров е тазгодишният лауреат на голямата награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев“, която за девети път се връчва на начинаещи, но вече жънещи успехи творци.

Светослав получи отличието на името на големия режисьор за „вдъхновяващите си концертни изпълнения, с които прославя България на престижни сцени по света, за целеустремеността в музикалното образование и кариера, за финеса, динамиката и ентусиазма в музицирането, за свободата да излиза отвъд класическия жанр и да експериментира и за ранния пробив в мечтаните за всеки музикант сцени на „Роял Албърт Хол“ и „Карнеги Хол“.

Носителят на голямата награда – бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв., определя жури начело с председателя на едноименната фондация – актрисата Деси Тенекеджиева. Останалите номинирани бяха фентъзи писателят Кристиян Малинов, Виктория Георгиева-Mouse – художник и стрийт артист, актрисата Патриция Пъндева, Mixed Motion Project (Илко Илиев – фрийрънър, каскадьор, и Марин Кафеджийски – оператор, фотограф).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама