Лондон е депортирал по погрешка над 7 000 чуждестранни студенти

14:00, 02 май 18 / Свят 25 891 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британското правителство е депортирало по погрешка повече от 7 000 чуждестранни студенти, обвинени несправедливо, че лъжат на тестовете им по английски език. Това стана повод премиерът Тереза Мей отново да бъде критикувана за „политиката на враждебна обстановка за имигрантите“, за чийто архитект е смятана тя, когато беше вътрешен министър, съобщава БНР като цитира „Файненшъл таймс“ и „Индипендънт“. 

Въпреки че измамите с изпитите по английски език са доказан проблем във Великобритания, който бе повдигнат през 2014 година и на тази база са били анулирани визите на около 36 000 студенти, при щателен преглед на случаите се е оказало, че в 20% от тях обвиненията са неоснователни. 

На повечето от студентите не е било позволено да обжалват решението на Министерството на вътрешните работи, нито пък им е бил даден шанс да докажат доброто владеене на езика. Някои са били задържани от имиграционните власти, загубили са позициите си в учебните заведения и работата, която са вършили, и са останали бездомни, въпреки че са пребивавали в страната легално. 

Отношението към студентите бе причислено към т.нар. „политика на създаване на враждебна обстановка“, въведена от Тереза Мей, когато бе министър на вътрешните работи. Целта на тази политика е да се принуждават нелегалните имигранти да напускат Великобритания като се прави труден живота им, какъвто е случаят с „поколението Уиндръш“, довел до оставката на наследника на Тереза Мей като вътрешен министър Амбър Ръд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама