Продадоха на търг писмо от Джак Изкормвача

17:35, 02 май 18 / Любопитно 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Писмо, за което се смята, че е написано от прочутия сериен убиец Джак Изкормвача, беше продадено на търг във Великобритания за 22 000 лири (30 000 лири с комисионната), съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Пощенската картичка с размери 7 на 12 см е изпратена до полицейския участък в лондонския район Илинг, съобщават организаторите на търга от "Гранд окшънс", Кент. В посланието, написано с черно мастило, се посочва, че ножът на серийния убиец все още е "в добро състояние".

Пощенското клеймо е от 29-ти октомври 1888 г. - 11 дни преди на 9-ти ноември да бъде убита 25-годишната ирландка Мери Кели, смятана за последната жертва на Джак Изкормвача.

Първоначалната оценка на пощенската картичка беше между 600 и 900 лири. Джонатан Райли от тръжната къща съобщава, че наддаването е спечелил британски колекционер.

Картичката с предупредително послание е била собственост на полицай от Скотланд Ярд, който я получава за спомен при пенсионирането си през 1966 г. Десетилетия наред семейство му пази зловещия сувенир, като в крайна сметка решава да го предложи за продан.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама