Актрисата Ашли Джъд внесе съдебен иск срещу Харви Уейнстийн

10:20, 02 май 18 / Свят 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актрисата Ашли Джъд внесе съдебен иск срещу обвинявания в сексуално насилие продуцент Харви Уейнстийн. Тя го обвинява, че е съсипал кариерата й, след като тя е устояла на неговия сексуален тормоз.

Актрисата е една от първите, които нарушиха мълчанието около продуцента, обвинен, че е подлагал на сексуален тормоз и сексуално насилие над сто жени, част от които е изнасилил, пише АФП, цитирана от БТА. Сред тях са звезди като Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Леа Сейду. Ашли Джъд претендира, че той е унищожил шансовете й да участва във фантастичната трилогия „Господарят на пр ъстените“ на Питър Джаксън – един от най-доходоносните филми в историята на киното.

Уейнстийн обяснил на режисьора и на неговата съпродуцентка, че да се работи с Ашли Джъд било кошмар. С тези неоснователни нападки Уейнстийн успя да впише Джъд в черен списък и затвори вратата пред нея за евентуално участие в тази трилогия, донесла милиарди и 17 „Оскар“-а, се казва още в исковата молба.

Уейнстийн е използвал влиянието и могъществото си в развлекателния бизнес, за да навреди на репутацията на Ашли Джъд и капацитета й за работа, се посочва още в текста.

Актрисата иска обезщетение на неоповестена стойност и се ангажира да внесе получената сума във фонда за защита на жертвите на сексуален тормоз на работното "Time's Up", който бе основан от актрисите Натали Портман и Рийз Уидърспун.

В края на 90-те години, когато Питър Джаксън подготвя своята трилогия кариерите на Ашли Джъд и Мира Сорвино /друга актриса, която го обвинява в сексуален тормоз/ са били във възход. Главните роли в този филм отиват при Лив Тайлър и Кейт Бланшет.

Носителят на "Оскар" режисьор Питър Джаксън обвини Харви Уейнстейн, че е организирал преди няколко десетилетия клеветническа кампания срещу актриси, които обвинили опозорения продуцент в сексуален тормоз. Джаксън, който е работил с Уейнстейн и брат му Боб по създаването на "Властелинът на пръстените", сега казва, че двойката действа като "второстепенни мафиоти".

Новозеландсккият режисьор заяви, че не е запознат директно със сексуалните изяви на Уйнстейн, но продуцентът го е накарал да не наема Ашли Джъд или Мира Сорвино. Джаксън каза, че в края на 1990-те години Джъд и Сорвино са се стремели към роли в негов филм преди Уейнстейн да започне да упражнява натиск върху него.

„Спомням си как от „Мирамакс“ ни казаха, че е кошмарно да се работи с тях и трябва да ги избягваме на всяка цена. Това май се случи през 1998 г.“, каза Джаксън. „По онова време нямахме причина да поставяме под въпрос какво ни казват тези хора, но в последствие разбрах че това в пълна степен е било клеветническа кампания от страна на „Мирамакс“.

Сега подозирам, че сме били захранени с фалшива информация за двете така талантливи актриси – и в резултат имената им бяха отстранени от списъка ни за разпределяне на ролите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама