До дни ще стане ясно кога се срещат САЩ и Северна Корея

08:20, 02 май 18 / Свят 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До дни може да станат ясни датата и мястото на предстоящата среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Това обяви самият Тръмп пред журналисти в Белия дом.

Тръмп нарече "много великодушно" изказването на южнокорейския му колега Мун Дже Ин, според когото Доналд Тръмп може да вземе Нобелова награда за мир, ако двете Кореи сключат мир.

"Смятам, че казаното от президента Мун е много мило. Аз просто искам да бъде постигнат мир. Това е голям проблем и мисля, че вървим към разрешаването му. Ще видим! В момента организираме срещите и вероятно до дни ще съобщим мястото и датата", посочи Доналд Тръмп, който неотдавна подхвърли идеята срещата, която се очаква да бъде в края на май или началото на юни, да бъде проведена в демилитаризираната зона, разделяща Северна и Южна Корея.

Американският президент заяви и че по-късно този месец може да отиде в Ерусалим, където Съединените щати ще преместят посолството си. Това решение на Тръмп -  да признае Ерусалим за столица на Израел и да премести американското посолство от Тел Авив там - обтегна отношенията му с арабските съюзници на Съединените щати. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама