Изложбата „Град Арт“ показва градски инсталации пред Народния театър (СНИМКИ)

09:30, 02 май 18 / Култура 25 690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Художествени инсталации в градска среда, създадени с участие на ученици от дванайсет училища по изкуствата в страната през последните седем години, могат да бъдат разгледани пред градинката пред Народния театър от тази вечер.

На 32 постера са изложени художествени инсталации в публични градски пространства на 11 български града. Характерни са ежедневните материали, впечатляващата мащабност и временният характер на работите, като всяка от тях е съобразена с местния контекст. Основната концептуална линия търси провокация в мисленето на местните общности към възможни артистични алтернативи във визията на градската среда.

Инсталациите са създадени в уъркшопи на Добрин Атанасов и Любен Кулелиев, с участието на ученици от 12 училища по изкуствата към Министерството на културата от цялата страна.

Реализациите са в рамките на Образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“.  Основен партньор на Център АЛОС е за създаването и функционирането на платформата е Фондация Америка за България. Изложбата се осъществява със съдействието на Столична община.

Повечето от показаните работи са част от по-големи културни събития, сред които „Европейска нощ на музеите“ в София, „Нощ на музеите и галериите“ в Пловдив, „Чудомирови дни“ в Казанлък, фестивалите „Включи града“ в Бургас, „Локация Център“ в Габрово, „Арт лято“ във Велико Търново и „Български фестивал на сливата“ в Троян. Представени са и реализации в Трявна, Смолян, Русе и Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама