Трус от 4,7 по Рихтер в Централна Италия (ОБНОВЕНА)

08:45, 10 апр 18 / Свят 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Земетресение отново разтърси Централна Италия. Трусът от 4,6 по Рихтер е с епицентър в област Марке. Той съвпада със земетресението от август 2016 г. За жертви и пострадали до момента не се съобщава, предаде БНР.

Епицентърът е бил на 9 км дълбочина на и на 2 км от селището Мучиа, където се е срутила църковната камбанария, датираща от XVII век. Половината от жителите му - общо 920 души, пребивават във временни жилища тип контейнер, доставени след земетресението отпреди две години. Останалите са при роднини и приятели. Земетресението е усетено и в областите Умбрия, Лацио и част от Тоскана. 

Трусовете продължават и те са вече над 30, като тяхното начало с магнитуд от 4 по Рихтер е от първите дни на този месец. Местните власти съобщават, че в района на епицентъра са нанесени сериозни щети, най-вече в селището Пиеве Торина. Училищата са затворени. Спряно е движението на влаковете по линията Чивитанова Марке-Мачерата. Експерти обясниха, че днешното земетресение е продължение на това от 24 август 2016 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама