Борисов открива Международния икономически панаир в Мостар (СНИМКИ)

07:40, 10 апр 18 / Свят 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие Международния икономически панаир, който се провежда за 21-ви път в Мостар и цели да засили икономическото развитие чрез среща на бизнеса от региона със световни компании. Поканата за участието му е от Председателството на Босна и Херцеговина и от сръбския президент Александър Вучич, чиято страна тази година е партньор на изложението.

В рамките на визитата на Борисов са предвидени и двустранни срещи с лидери на балканските държави, участващи в Международния икономически панаир.

Мостарският панаир е място за срещи на представители на бизнеса от региона и на големи международни компании. С присъствието си премиерът Борисов ще подчертае значението на икономическото развитие на страните от Западните Балкани за европейската им перспектива.

Снощи Борисов участва в работна вечеря, давана от члена на председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович. В нея участваха също президентите на Сърбия и на Черна гора Александър Вучич и Филип Вуянович, министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович, президентът на Република Сръбска Милорад Додик, президентът на Федерация Босна и Херцеговина Маринко Чавара и Боряна Крищо, председателстваща Камарата на представителите в Парламента на Босна и Херцеговина.

"В тази толкова важна изборна година за Босна и Херцеговина по всякакъв начин ще се опитаме да помагаме за единството на държавата. На Балканите не може да подхождаме егоистично, проблем в която и да е държава засяга и другите, затова разчитам и на колегите за постигане на мир", подчерта Борисов след срещата си с Драган Чович. 

"Сигурен съм, че нашият евроатлантически път е без алтернатива", категоричен беше от своя страна домакинът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама