Протести срещу визитата на Ердоган във Варна

14:25, 26 мар 18 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два протеста срещу посещението на президента на Турция Реджеп Ердоган в центъра на Варна. Те са организирани от партиите „Възраждане” и „Да, България”. 

Мотивът на партия "Възраждане" срещу посещението на Ердоган е геноцида над наши сънародници от Тракия. Именно днес отбелязваме 105-ата годишнина от Одринската епопея. Превземането на Одрин от българската армия през 1913 година е решителната победа, която води до края на Балканската война.

Плакатите на протестиращите бяха с надписи "Стоп на Ердоган", "Варна - забранена за диктатори". На протеста се чуха и революционни песни, а всички демонстрантите бяха единодушни, че турският президент няма място в нашата държава, заради водената от него политика.

Малко по-късно се предвижда и протест на „Да, България” и ДСБ. Един от организаторите на втория протест - Нелко Начев, заяви, че още миналата седмица са излезли с писмена позиция, изразяваща несъгласието им с ролята на България, която според тях е на "троянски кон" на Турция.

Резиденция „Евксиноград“ събира тази вечер лидерите на ЕС и турския президент Реджеп Тайип Ердоган на историческа среща. В срещата ще участват председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейският съвет Доналд Туск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама