Забраниха селфитата на червения килим в Кан

14:20, 26 мар 18 / Любопитно 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фенове няма да могат да си правят селфита на червения килим в рамките на престоящия през май филмов фестивал в Кан. Това съобщи артистичният директор на форума Тиери Фремо. Той посочи, че желанието на любителите на седмото изкуство да щракнат най-добрия кадър със звездите създавал хаос на стъпалата пред Фестивалния дворец, което от своя страна подронвало имиджа на събитието.

Сред промените, които се очаква да бъдат приети за 71-то издание на кинофорума, е отмяната на медийните прожекции на заглавията, включени в състезателната програма. Целта ще е да се възвърне атрактивността на вечерните прожекции. След като миналата година в рамките на фестивала бяха представени два филма на стрийминг гиганта Netflix, тази година заглавия от неговия каталог няма да бъдат допуснати до битката за Златната палма. Причината - платформата все още не пуска своя продукция за широко разпространение по големите екрани, като организират прожекции единствено в рамките на филмови фестивали. "Колкото и да искаме да зачитаме важни играчи на пазара, каквито в момента са Netflix, Amazon, а предполагам, съвсем скоро ще бъдат и Apple, всички те трябва да са наясно, че тази тяхна политика противоречи на нашата. Миналата година не успях да постигна споразумение с Netflix, затова от тази година техни филми няма да участват в конкурсната програма", категоричен бе още Фремо, като допълни, че пълнометражните продукции на въпросните платформи са по-скоро хибридни. "Не са съвсем телевизионни продукти, не са и кино", обясни той.

Начело на журито в Кан тази година ще застане холивудската звезда с австралийски корени Кейт Бланшет. Фестът в Кан ще бъде открит официално на 8 май и ще продължи до 19 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама