Мъж загина при тежка катастрофа край Шумен

13:20, 26 мар 18 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тежка катастрофа отне човешки живот по пътя Хан Крум -Шумен. 70-годишен мъж е загинал в пътен инцидент до „Белия баир“ край Шумен.

Около 11:30 ч. водач на лек автомобил "Фолксваген Венто“ с шуменска регистрация  се е движил по пътя Велики Преслав -Шумен. Загубил контрол над автомобила и напуснал лентата си за движение. Ударил се в идващия насрещно товарен автомобил „Волво“ с немска регистрация, управляван от румънец.

На мястото на инцидента са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ . Установено е, че водачът на лекия автомобил е починал. В МБАЛ-Шумен за преглед е откарана съпругата му. Оставена е под наблюдение. Водачът на тира, 50-годишен немски гражданин, е тестван за алкохол. Пробата му е отрицателна.

По информация на пътуващата в лекия автомобил, малко преди инцидента на 70-годишния мъж му прилошало. На място се извършва оглед. Движението се регулира от екипи на „Пътна полиция“.  От полицията умоляват водачите да се движат внимателно в пътния участък Хан Крум - Шумен, а движението от Шумен към Хан Крум се извършва по обходен маршрут. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама