Помагаме на ранено бездомно животно с приложение за телефон

18:00, 26 мар 18 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С мобилното приложение "Help a paw" можем да помогнем на ранено бездомно животно. Приложението е безплатно. То е разработено специално за всички видове мобилни телефони, а целта му е, ако видим животно в беда, но в момента не можем или не знаем как да му помогнем, да подадем информация и да се надяваме друг доброволец да се притече на помощ. Автор на мобилното приложение е Милен Маринов, предава БНР. 

"В момента главно се използва от хора, които по принцип помагат на бездомни животни. Но се надявам, че ще започнат да го използват по-широк кръг от хора. Веднъж като имат приложението, те ще могат и да помагат. Възможно е човек да се регистрира в приложението чрез Facebook, но може и отделно", обясни Маринов.

Приложението позволява да се обозначи точното място, където е намерено раненото животно, да се добави информация, която може да е важна при спасяването му и дори да се пусне снимка. Следващата нова функционалност на приложението ще бъде за бързото намиране на животно, което да е донор на кръв.

"Изискванията за това са да бъде над определени килограми. Също така и не всички са съвместими и когато на човек му се наложи, не е много лесно да намери подходящ донор. В тези случаи е много важно да се реагира бързо. Идеята ми е да направя мобилно приложение, в което хората с домашни животни  да се регистрират и когато има нужда някои в околността, хората да получават известие за това", уточнява Маринов.

Приложението не заема много от паметта на мобилното устройство и щади батерията. За момента потребителите са около 1500 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама