10 изненадващи приложения на аспирина

16:10, 26 мар 18 / Любопитно 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мислили ли сте някога, че аспиринът може да се използва не само за облекчаване на болката? Това лекарство, което може да се купи без рецепта във всяка аптека, има куп изненадващи употреби, за които повечето хора не подозират.

Ето 10 ситуации, в които може да ви помогне ацетилсалицилова киселина.


1. Помага в борбата срещу акнето

Поради противовъзпалителните свойства, аспиринът намалява акнето и успокоява кожата. Необходимо е да стриете на прах 2-2 таблетки и да ги смесите с лимонов сок. Нанесете сместа върху пъпката, задръжте за около минута, след това изплакнете. Тази паста не може да се използва преди слънчеви бани.

2. Облекчава сърбежа след ухапвания от насекоми

Аспиринът помага за намаляване на подуването и сърбежа в резултат от ухапване от комар. Направете паста от счукан аспирин с малко вода и намажете възпаленото място. Нека постои така няколко минути.

3. Свива порите на лицето и избелва кожните петна

Аспиринът нормализира секрецията на мастните жлези, като по този начин намалява размера на порите, кожата става сияйна и гладка. Ето една маска, чиято подготовка няма да отнеме повече от пет минути:

7 таблетки аспирин ;
3 супени лъжици натурално кисело мляко или заквасена сметана;
1 супена лъжица мед.

Нанесете маската върху чисто лице, задръжте за 3-5 минути, след това изплакнете с вода.


4. Премахва пърхота

Пърхотът не само изглежда зле, но и причинява дискомфорт поради сърбеж. За да се отървете от това, трябва да стриете две таблетки аспирин и да ги смесите с количеството шампоан, с което миете косата си

5. Действа като ексфолиант

Ацетилсалициловата киселина перфектно се справя с премахването на мъртвите клетки на епидермиса. За да приготвите ексфолианта, смесете няколко таблетки аспирин с вода. Нанесете сместа върху кожата, оставете я да постои така няколко минути, след това масажирайте и изплакнете с вода. Ако имате чувствителна кожа, не прилагайте този екфолиант, защото може да предизвика дразнене.

6. Помага да се справите с мазолите на краката

Аспиринът може да направи краката по-меки, защото киселината перфектно отстранява мъртвата кожа. Стрийте 7 таблетки, добавете 1 супена лъжица лимонов сок до получаване на паста. Нанесете сместа върху краката, поставете найлон за да ги затоплите и останете така в продължение на 10 минути. След това използвайте пемза за проблемните зони.

7. Възстановява повредена и изтощена коса

Аспиринът помага на изтощената коса, като я прави гладка и блестяща, помага да се запази и цвета след боядисване. В чаша топла вода разтворете 1 блистер аспирин. Нанесете тази маска на косата си след измиване. Останете с нея 15 минути, след което я отмийте с вода.

8. Премахва потните петна от дрехите

Смесете таблетка аспирин с топла вода, нанесете сместа върху петната и оставете за една нощ. След това изперете дрехата както обикновено и се насладете на резултата.

9. Удължава живота на нарязаните цветя

Букетът ще остане във вазата по-дълго, ако разтворите таблетка аспирин във водата. Това се дължи на факта, че лекарството променя рН на водата и размножаването на бактериите се забавя. Този трик работи особено добре с розите.

10. Укрепва ноктите

В чаша вода се разтварят 2 таблетки аспирин, капсула витамин А, 1 супена лъжица. морска сол и растително масло. Поставете ръцете си във ваната в продължение на 10 минути, след това подсушете ръцете с хартиена кърпа.

Препоръчваме да се консултирате с вашия лекар или дерматолог, преди да опитате тези съвети. Таблетките аспирин, които използвате, не трябва да са филмирани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама