Продадоха негативи на снимки от турне на "Beatles" в САЩ

09:50, 26 мар 18 / Любопитно 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Колекция от няколкостотин непоказвани досега негатива на снимки на легендарната британска поп група „Beatles“ бяха продадени на търг за 253 000 лири, съобщи BBC, цитирана от БГНЕС.

Снимките изобразяват моменти от турнета на групата в САЩ. Колекцията беше в центъра на вниманието на традиционните търгове с вещи, свързани с легендарната ливърпулска четворка, които ежегодно се устройват в английския град Нютън ле Уилоус от аукционната къща „Омега окшънс“.

Автор на снимките е фотографът Майк Мичъл, който в момента на техните гастроли през 1964 г. е бил само на 18 години. Първоначално той е запечатал на снимки „Beatles“, които пристигат във Вашингтон на гара „Юниън стейшън“. След това е заснел и кадри от пресконференцията преди концерта на "Washington Coliseum", самият концерт на откритата сцена, както и друг концерт на групата в Балтимор.

На търгът беше продаден и автомобилът Мерцедес AMG, който Джордж Харисън си купува за 85 000 лири. Той притежава автомобила в продължение на 16 години. Новият собственик го придоби за 43 200 лири.

Беше продадена и книгата за регистрации на хотел "The Bull" в английския град Питърбъро, в която са се подписали и четиримата музикант и техния мениджър Браян Ъпстейн,. Датата е 2 декември 1962 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама