Най-малко 37 са жертвите на пожара в Кемерово. Издирват 64 души, от които 41 деца (ВИДЕО)

07:40, 26 мар 18 / Свят 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко 37 са потвърдените до момента жертви на пожара в търговския център в руския град Кемерово. 64 души са в неизвестност, сред които 41 деца на възраст между 2 и 17 години. Ранени са повече от 40 души. Спасителната операция продължи през цялата нощ. Части от покрива са пред сриване.

Все още не е известно каква е причината за пожара. Властите разследват и версията за умишлен палеж. Пожарът избухна в неделния ден на един от горните етажи на мола когато много от жертвите са се намирали в киносалоните. Видеокадри, разпространени в социалните мрежи, показват скачащи от прозорците хора в опит да се спасят от пламъците.

Търговският център е открит през 2013 г. и в него има кина, ресторанти и магазини. Сибирският град Кемерово, който е район, изхранващ се от минодобива, се намира на 3 600 км източно от Москва.

Пожарът е почнал около 17 ч местно време в частта с киносалоните, съобщават местните медии. По непотвърдена информация покривът е рухнал върху два киносалона, се казва в изявление на руската следствена комисия.

Има трудности в разпознаването на телата на загиналите, но девет от тях са деца, съобщи Евгений Дедюкин, зам.ръководител на службите за извънредно реагиране на региона. Той съобщи, че пожарът е обхванал площ от около 1 500 кв/м.

Спасителите все още не могат да достигнат един от киносалоните на третия етаж поради дима и опасността от рухване на покрива, съобщава агенция Интерфакс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама