Холивудската звезда Бен Крос и ансамбъл "Българе" на една сцена в НДК

09:30, 26 мар 18 / Култура 25 655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ представя пред столичани и гостите на града своя мащабен спектакъл „Осмото чудо“ с участието на холивудската знаменитост Бен Крос. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща интригуващ сценарий.

„Осмото чудо” излиза след деветгодишна пауза, а разходите му възлизат на близо 400 000 лева, без помощ от държавата. В него може да се види какво е „варненски кючек” и как се танцува той.

Публиката още помни и предишните продукции на ансамбъла – „България през вековете”, „Това е България” и „Албена”.

„За да направиш нов спектакъл, трябва да имаш пари. Ние направихме три спектакъла, дойде икономическата криза и нещата се сринаха – а ние предимно работим с бизнеса, със спонсори”, обясни хореографът и продуцент Христо Димитров за bTV. 

Това обаче не му пречи да има големи професионални мечти. Хореографът сподели, че в момента с ансамбъла подготвят грандиозен, мащабен шоу спектакъл на световно ниво и предназначен за световните сцени. „Нищо подобно не съм виждал в света. Не се надценявам!”, сподели още той.

Създаден през 2002 г., "Българе" е най-големият частен професионален фолклорен ансамбъл в Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама