Река Скът направи огромни разливи край Мизия

13:10, 09 мар 18 25 1325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Река Скът направи огромни разливи край Мизия. Засега разливите са извън населеното място, но хората в града прекараха безсънна нощ. И си припомниха тежкото наводнение от преди 4 години, което заля къщите им, предаде NOVA.

Митко Бачев е един от тежко пострадалите от наводнението в Мизия през 2014 г. и цяла нощ не е мигнал. „Мисля, че и сега, ако ни залее, вече е свършено с мен. Ще се мре. Какво да правя?! Аз снощи не съм спал. Два-три пъти ходих там, на Мишонския мост да видя дали се качва водата”, разказав той.

Илия Дахлев вече 4 години живее в тази единствена оцеляла пристройка на масивната някога къща. Разказва, че когато водите придошли преди години, подценил ситуацията и едва не загинал под руините. „Не трябва да се подценяват ситуации, които са наистина критични и опасни”, на мнение е Илия Дахлев.

От общината увериха, че реката се наблюдава денонощно. В горното си течение нивото й вече е в застой. До критичното ниво в Мизия остава около 1 метър. След няколко дни, според експертите, обстановката напълно ще се нормализира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама