Чешки журналист: Инвестициите на ЧЕЗ в страни като България се смятат за неуспешни

10:45, 09 мар 18 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инвестициите на ЧЕЗ в страни като България и Албания се смятат за неуспешни в Чехия, където премиерът Андрей Бабиш се опитва да потърси отговорност на държавната компания. Това заяви чешкият журналист Петър Кубка пред БНР. Кубка е работил в България и наскоро е посетил страната ни. 

Той уточни, че приключващите днес преговори между ЧЕЗ и българската компания "Инерком" не са на челните страници на вестниците, защото в Чехия в момента има по-големи теми, а проблемите около държавната компания са добре известни.

"Управители на ЧЕЗ са под разследване не само в България, но също и в Албания. Чакаме да видим как ще приключи този проблем", коментира журналистът.

Хората знаят, че ЧЕЗ имаше проблеми в България. Инвестициите там и в Албания бяха неуспешни. Премиерът се опитва да отстрани от длъжност хора, които са отговорни за тези неуспешни инвестиции, но засега без резултат, обясни Кубка.

„Трябва малко да се замислим какъв смисъл има една държава да продава на друга държава своите акции и своята енергетика, но това не е въпрос за нас“, допълни Петър Кубка и посочи: "Преди време ЧЕЗ беше държава в държавата. Сега цените на енергията в Чехия не са така драстично големи като преди години, но ситуацията остава чувствителна".

И при нас има подозрения, че не всички инвестиции на ЧЕЗ - в Чехия и навън, са абсолютно чисти, каза още чешкият журналист. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама