Два тира катастрофираха на АМ "Тракия" (СНИМКИ)

11:25, 26 фев 18 25 1078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два тира катастрофираха на автомагистрала "Тракия" тази сутрин заради непочистен сняг. Инцидентът е станал в отсечката Стара Загора - Чирпан. Единият водач е откаран в старозагорската болница с фрактура, съобщи БНТ.

Катастрофата е блокирала движението на 75 км. на автомагистрала "Тракия" по посока София, съобщиха за "24 часа" попаднали в задръстването. Образувалата се колона от автомобили е около 10 километра.

Говорителят на полицията Мирослав Стоянов потвърди за създалата се критична ситуация и съобщи, че тежка техника е успяла да измести от пътните платна единия от катастрофиралите камиони и по двете ленти на аутобана се пропускат автомобили. Движението се регулира от екипи на полицията.

Катастрофата става при тежки метеорологични условия – обилен снеговалеж, снежна покривка, снегонавяване, мокра пътна настилка и непочистено платно.

От Агенция "пътна инфраструктура" препоръчват на водачите да сядат зад волана, само ако им се налага. Управляваните от тях МПС да бъдат технически изправни, оборудвани със зимни гуми, достатъчно гориво, а при необходимост и с вериги. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама