Пиенето на вода с лимон вреди на зъбите

19:30, 26 фев 18 / Любопитно 25 621 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Зъболекарите предупреждават, че киселините в някои популярни напитки, като плодов чай или дори вода с лимон, увреждат емайла на зъбите.

Зъболекарите предупреждават, че киселините в някои популярни напитки, като плодов чай или дори вода с лимон, увреждат емайла на зъбите, като повишават риска от кариеси, съобщава в. "Дейли мейл".

Чаят от парченца плодове стана много търсен напоследък и се предлага в различни вкусове. Но може би е по-добре любителите на топлата напитка да се придържат към традиционния билков чай в името на усмивката си.

Според зъболекарите, топлите плодови напитки съдържат шест пъти повече лимонена киселина от лимонадата. Те разрушават зъбите, износват емайла и повишават необходимостта да бъде поставена пломба или коронка.

Предупреждението отправиха учените от Кралския колеж в Лондон. Те откриха, че хората, които консумират два пъти дневно между храненията плодов чай, са 11 пъти по-застрашени от умерено или тежко рушене на зъбите. Ако напитката се пие с храна, рискът е наполовина.

Проблемът с топлите напитки е, че топлината увеличава степента на химическото взаимодействие със зъбите и ги уврежда. С годините вредната практика може да разруши предните зъби с големина 10 милиметра до 2 милиметра, което зъболекарят може да коригира срещу близо 42 хиляди долара.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама