Дженифър Лорънс прави тв поредица за секс тормоза

15:20, 26 фев 18 / Култура 25 726 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Носителката на „Оскар“ Дженифър Лорънс обяви, че ще работи по документална тв поредица, засягаща проблема със сексуалния тормоз и половата дискриминация в Холивуд. Звездата от „Игрите на глада“ разкри намеренията си броени дни, след като се зарече, че ще се оттегли от киното за година в полза на дейността си на активист.

По продукцията си Лорънс работи заедно с журналистката Кат Сандлър. Самата актриса често е говорила против липсата на равнопоставеност между мъжете и жените, когато става дума за хонорари в меката на киното в САЩ. Припомняме, че след изтичане на информация от компанията Sony Pictures Entertainment стана ясно, че за лентата „Американска схема“ (2013 г) Лорънс и Ейми Адамс са получили „значително по-малък“ хонорар от този на колегите си от мъжки пол.

Две години по-късно актрисата от „Наръчник на оптимиста“ публикува есе относно половата дискриминация в Холивуд. „Трудно е да говоря за проблемите си като работеща жена. Не очаквам много хора да ме разберат, имайки предвид размера на хонорарите, които все пак получавам. Този проблем обаче е принципен. Жените трябва да се борим за правата си.“, категорична бе звездата.

„Технически нямам диплома. Прекъснах училище, когато бях на 14 години. Но не съжалявам. Обучавах се сама и исках да следвам собствения си път“, призна наскоро Лорънс. Последното кинозаглавие, в което актрисата се разписа с участие, е „Червената лястовица“, а у нас ще може да се гледа от 2 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама