Контрашествие срещу Луковмарш се проведе в столицата

14:27, 17 фев 18 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пореден път днес в София ще се проведе Луковмарш – възпоменателно факелно шествие в памет на ген. Христо Луков, което ще започне в 17:30 часа от площад „Св. Неделя“.

Организирано бе и контрашествие от движението „Антифашистко действие - София“ под надслов: „Без нацисти по улиците ни!“. Началната му точка беше градинката зад джамията, а крайната – сградата на общината. Организаторите му категорично се противопоставят на провеждането на Луковмарш защото в него участват неонацистки групи и организации. Те припомнят, че ген. Луков е един от последните ръководители на ултранационалистическата и пронацистка организация Съюз на българските национални легиони (СБНЛ).

„На практика не самото провеждане на едно шествие е проблем, а това какви хора стоят зад него и с какви послания.“, каза една от организаторките на контрашествието пред репортери на bTV.

От общината припомниха, че миналата година Фандъкова не разреши провеждането на Луковмарш, като се позова на писма от ДАНС, МВР и Главна прокуратура, че мероприятието крие риск за обществения ред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама