Кремъл: Алексей Навални не е заплаха

16:45, 29 яну 18 / Свят 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Според Кремъл опозиционният политик Алексей Навални не е заплаха и в същото време крепостта на московската държавност нарече президента Владимир Путин „лидер на политическия Олимп“.

През уикенда Навални организира протести, които изкараха по улиците на Москва хирляди в знак на протест срещу президентските избори през март, резултатът от които се очаква да продължи с още 6 години престоя на Путин на кормилото на властта.

Нивото на популярността на Владимир Путин е далеч извън руските граници“, заяви пред репортери говорителят на президента Дмитрий Песков. „Не мисля, че някой се съмнява, че путин е абсолютен лидер в политически план, абсолютният лидер на политическия Олимп, с който е малко вероятно някой да се надпреварва сериозно на този етап“, допълни той, цитиран от БГНЕС.

"Путин многократно потвърди това свое безспорно лидерство и продължава да го прави." На въпроса дали Кремъл разглежда Навални като политическа заплаха, Песков каза "не". На Навални беше забранено да участва на изборите през март и призова руснаците да бойкотират гласа. Той беше арестуван няколко минути, след като се яви на протестите в Москва в неделя, но по-късно бе освободен след кратък престой в полицейско управление в руската столица.

Около 4000 души се появиха на непозволен митинг в Москва, като много от тях скандираха "Долу царя!" и носеха плакати с надписи "Гласоподавателите стачкуват".

Повече от 250 души бяха задържани в цялата страна, според OVD-Info, независим наблюдател на събитията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама