БСП даде 24 часа на Московски да освободи ръководството на БДЖ

15:05, 29 яну 18 / Политика 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП даде 24 часа на министъра на транспорта Ивайло Московски да освободи цялото ръководство на БДЖ. “Ако не го освободи, във вторник ще поискаме оставката на цялото ръководство на БДЖ", посочи Георги Свиленски.

Той заяви, че БСП ще поиска още Сметната палата да направи одит на БДЖ. Ще настояват и Инспекцията по труда да направи проверка на работното време на машинистите.

“Може би министър Московски е искал да даде парите от концесията на летище „София“ на БДЖ, за да вкара футболния им отбор в Шампионска лига”, допълни той.

Защо БДЖ поддържа футболен отбор?“, попита Свиленски. Той дори показа стенограма от транспорта комисия, на която е задал въпрос към министър Ивайло Московски - има ли нужда от футболен отбор БДЖ? „Той ми отговаря: „В интерес на истината, чак такива конкретни данни и детайли относно футболни отбори - наистина не знам“.

Според Свиленски до 2016 г. министър Ивайло Московски не е знаел за футболен отбор. „Когато беше стартирана концесията на летище „София“, мотивът за концесията беше да се вземат парите от летището и да се дадат на БДЖ. С оглед на дистанцията на времето, въпросът може би е, че е искал да вкара този футболен отбор в Шампионска лига. 500 млн. няма за какво друго да бъдат похарчени при този мениджмънт в дружеството“, заяви Свиленски.

Приехме Закона за антикорупцията, вотът по повод корупция в Българския парламент не успя да мине. Беше отхвърлен, но явно проблемите с корупцията в държавата продължават. Явно с този проблем ще трябва да се борим всички заедно и като общество, и като политически представители“, посочи Свиленски.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама