Air Force One има нужда от нови хладилници за 24 млн. долара

13:50, 29 яну 18 / Свят 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентският самолет Air Force One има нужда от подмяна на хладилниците на борда. От Министерството на отбраната съобщиха, че необходимите за това средства ще са 24 млн. долара.

Разположената в момента техника е монтирана на самолета през 1990 г. и трябва да се замени, за да оказва ефективно обслужване в съответствие с изискванията за мисиите на самолета и съхраняването на храни.

"Единиците са базирани на технологията по това време и са предназначени за съхранение на храни в краткосрочен план", се казва в изявление на военното ведомство.

"Въпреки че се обслужват редовно, надеждността е намаляла, като се увеличават проблемите", се казва още в съобщението.

От ВВС също така заявиха, че "инженерните изисквания, необходими за проектиране, производство, провеждане на екологични тестове и получаване на сертификат на Федералната авиационна администрация", са включени в цитираната цена.

Air Force One трябва да може да осигури ястия на екипажи и пътници в продължение на седмици без допълнителни доставки. Това изисква съхранение на около 3000 яденета в огромни хладилници под кабината на пътника.

Компанията "Боинг" получи договор за ремонт през декември, като работата ще бъде завършена през октомври 2019 г.

След като е избран за президент, Тръмп твърдеше, че от "Боинг" са надули цената, когато от компанията казаха, че цената на нов самолет Air Force One би била 4 милиарда долара. "Искаме „Боинг“ да спечели много пари, но не толкова много", заяви тогава президентът на САЩ.

Впоследствие изглежда, че Тръмп промени мнението си и омекна по отношение на авиогиганта, след като след първото си пътуване с президентския самолет каза, че това е „страхотен самолет“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама