ГДБОП разби наркогрупа в София

13:32, 29 яну 18 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седем души са задържани при спецоперация на ГДБОП в София и Перник на 26 януари 2018 г.

Специализираната прокуратура им е повдигна обвинения за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.
 
По време на операцията са намерени и иззети 1380 пакетчета марихуана, 90 пакетчета с бяло
прахообразно вещество (кокаин и амфетамини), 54 200 лева, част от които в евро и долари, 80 патрона с калибър 7,62 мм за автомат „Калашников“, лаптопи, мобилни телефони, флашпамет и симкарти.

Иззети са и няколко автомобила, които участниците в групата са използвали за престъпната си дейност.

Групата е разпространявала организирано наркотици поне от март 2017 г., сочат събраните доказателства.
 

Контактите с клиенти се осъществявали единствено чрез SMS-и. Всеки от участниците разполагал с по няколко телефона. На един пристигали поръчките, от друг бил информиран за това дилърът, който е „на смяна“, той от своя страна от различен телефон уговарял доставката.

Наркотиците били осигурявани на едро от ръководителя на групата, държани били в нает гараж, където ги разфасовали на дози. Групата работела предимно с постоянни клиенти.

Част от участниците били „ветерани“ в бизнеса - занимавали се с наркоразпространение години наред.

С прокурорски постановления на седмината обвинени е наложено задържане до 72 часа. На 28 януари Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на петима от участниците в групата. На двама прокуратурата наложи „парична гаранция“ от по 2000 лева заради оказано съдействие на разследването.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама