Саркастична песен за Путин отличена с "Грами" (ВИДЕО)

12:04, 29 яну 18 / Свят 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сатиричната песен „Путин“ на американския композитор и изпълнител Ранди Нюман, посветена на руския президент Владимир Путин, беше отличена с награда "Грами". Това е седма поредна награда "Грами" за Нюман. 

Песента е замислена като ироничен химн в прослава на руския президент, който ще се яви на избори за четвърти мандат и ако ги спечели, ще остане на власт до 2024 г. Тя идва на фона на задълбочаващото се внимание в САЩ към Путин около обвиненията, че руските служби са се намесили в хода на президентските избори през 2016 г.

"Путин може да захранва ядрен реактор с лявото полукълбо на мозъка си. Когато си свали ризата, подлудява жените", пее 74-годишният Ранди Нюман. 

В края на песента подема женски хор, който представлява гласа на руския народ: "Вие ще ни отведете в обетованата земя". Певецът отвръща: "Прави сте, защото аз съм мъжът Путин (Putin Man)".

Ранди Нюман е получавал шест пъти награди Грами и два пъти Оскар. Автор е на песента "Обичам Лос Анджелис" ("I Love L.A.") и на една от песните във филма "Toy Sory", но също и на сатирични песни.

Певецът споделя, че е започнал да пише текста на песента много преди избора на Доналд Тръмп за президент. "Беше когато се появиха всички тези негови снимки със свалена блуза и аз не можех да разбера защо. Какво искаше той?", споделя Нюман. "Мисля, че това беше нещо като лична суета, като че искаше да бъде Том Круз. Не му беше достатъчно да бъде най-богатия и най-властния. Искаше да бъде и най-красивия и супергерой, хвърляйки наоколо млади хора и боричкайки се", добавя Нюман. 

Той издава, че първоначално е написал по-рязка версия, но е смекчил тона впоследствие.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама