Бруно Марс - големият победител на тазгодишните награди "Грами"

08:00, 29 яну 18 / Свят 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бруно Марс стана големият победител на 60-ата юбилейна церемония на наградите "Грами" в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. RnB изпълнителят беше отличен с шест награди, сред които и най-престижните – за най-добър албум на годината, за песен и за запис на годината. 

Пет награди получи Кендрик Ламар, сред които за най-добра рап песен и най-добро рап изпълнение.

Ед Шийран получи две награди - за най добър албум с поп вокал за албума "Divide" и за най-добро изпълнение на поп соло за "Shape of You".

Канадската певица Алесия Кара беше отличена в категорията най-добър нов артист или "откритие на годината".

Кари Фишър бе удостоена посмъртно с "Грами" за аудиозаписа на спомените й от снимането на "Междузвездни войни". Посмъртно беше удостоен и легендарният Ленърд Коен.

Филмът "Ла Ла Ленд" получи две награди "Грами" за саундтрака на композитора Джъстин Хурвиц. Отличена беше и сатиричната песен "Путин" на американския композитор и изпълнител Ранди Нюман, посветена на руския президент Владимир Путин,.

Рапърът Джей-Зи не получи нито една от наградите "Грами" в осемте категории, в които бе номиниран и реши да не пее на церемонията, посочва Ройтерс.

Церемонията в Ню Йорк беше белязана от политиката и социалните теми, а много от звездите носеха бели рози, в знак на солидарност с движенията срещу сексуалния тормоз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама