Бял коняк и екзотични напитки сред изненадите на панаира в Пловдив

12:00, 20 яну 18 / Любопитно 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на изложба „Винария 2018“, която ще се проведе от 21 до 25 февруари по време на международния панаир в Пловдив с участието на български и чуждестранни изби и търговци.

26-тото издание на най-големия форум за лозарство и винарство в Източна Европа се очаква да покаже по-богат асортимент от високоалкохолни продукти, като уиски, коняк, узо и повече видове плодови ракии - новото увлечение на ценителите.

„Антарктика“ е първият и единствен коняк без цвят. Прозрачната течност има мирис на цветя и плътен вкус, определен от създателите му като „смразяващо неповторим“. Произведен е от известната френска дестилерия „Годе”, както и 50-годишният коняк „Ренесанс“ в гарафа от кристал и злато.

Новост са крушовият коняк и конякът за храносмилане с вкус на портокал. Те се вписват в модната тенденция за ясно изразени плодови акценти при високо алкохолните напитки.

Експертите очакват изненади и при виното. Колекциите на над 50 изби ще се представят в уникалния Град на виното и деликатесите. Ценителите ще тестват продукти на елитни български производители и малки серии с ексклузивно качество от бутикови винарни.

Посетителите ще дегустират новата реколта, за която се очаква да бъде на изключително високо ниво. Ще могат да опитат вина от Португалия, Франция, Италия и други страни, изделия на дестилерии от Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина.

Своят дебют на изложбата ще направят най-изтънчените и стари марки шотландско уиски, луксозни видове гръцко узо.

За първи път присъстват и пурите – изискана добавка към хубавата кухня, вино или коняк. Пурите са ръчно свити от подбрани сортове тютюн, отглеждани в Южна Америка. Някои от тях са в премиум сегмента, защото отлежават до 5 години в специална кедрова стая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама