ЕКСКЛУЗИВНО: ДАРИНА САРЕЛСКА – АУТ ОТ НОВА?

21:03, 10 авг 17 25 1391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кадрова рокада в мениджмънта на Нова телевизия се очаква утре. По непотвърдена информация Дарина Сарелска, директор "Новини и актуални предавания" в медията, най-вероятно ще бъде освободена от поста си.

Сарелска оглави новините и публицистиката на телевизията през 2014-а, след като бе продуцент на новини в bTV. За три години на поста тя успя да вдигне рейтинга на емисиите и да създаде екип около бившите си колеги Анна Цолова, Ани Салич, Виктор Николаев, Миролюба Бенатова, Марина Цекова, Цветомир Семов, Генка Шикерова и Валерия Чанкова. Според източници на Topnovini.bg, част от споменатите са научили новината и в момента обмислят бъдещите си действия. Самата Сарелска днес не е била в сградата на телевизията.

Сред последните проекти на Дарина Сарелска са мащабен ремонт на студиото за новини и публицистика в канала, както и стартирането на платформа за проверка на фалшиви новини.

През април името на Сарелска стана публично популярно покрай скандала, с който Васил Иванов напусна Нова телевизия. Дългогодишният служител на канала директно обвини в цензура шефката си. В поредица от пресконференции, медийни изяви и статуси в социалните мрежи Иванов сподели, че на среща в ДАНС му е споделено, че Сарелска изнася информация за разследванията му и по този начин ги саботира. Журналистът намекна за контакти между Сарелска и разследвания от него кмет на Неделино.

Дарина Сарелска отрече обвиненията на Васил Иванов и заяви, че от всичко казано по темата единственото вярно е, че живее на семейни начала с брата на депутата от ГЕРБ Недялко Славов.

При разразилия се скандал ръководството на Нова подкрепи Дарина Сарелска, но в края на юни бяха реализирани промени в мениджмънта. В комюнике бе обявено, че Силва Зурлева – член на Борда на директорите на „Нова Броудкастинг груп“ ще отговаря за новините и актуалните предавания на канала. Дни по-късно, в интервю за „24 часа“ Зурлева заяви: „Нямам никакви намерения да правя персонални промени в новините и актуалните предавания.“

Пред същия вестник, месец по-късно и Дарина Сарелска заяви, че остава в канала. „Не мисля да напускам, както ти казах и тогава, за мен е важно да мога да работя професионално и по правилата, в които вярвам и които съм отстоявала“ сподели Сарелска пред Паола Хюсеин. Интервюто се появи в разгара на нова порция слухове в медийните среди. Според тях мениджърите на телевизията сондирали между бивши кадри на Нова и bTV eвентуална смяна на върха в новините.

Макар утрешната промяна в ръководството на Нова да не е получила официално потвърждение, повдига редица въпроси.

От една страна емблематични лица като Анна Цолова, Миролюба Бенатова и Генка Шикерова неведнъж декларираха силна подкрепа и близост с шефката си. Затова не е ясно какви ще са плановете и реакциите им, ако Сарелска бъде сменена.

От друга страна – не е ясно какво ще е бъдещето на следващия проект, който настоящият директор подготвя. Според запознати, Дарина Сарелска в момента работи върху ежедневно публицистично предаване във времето, в което bTV излъчва „Лице в лице“ с Цветанка Ризова. За водещ на предаването се спряга друг журналист, който Сарелска привлече в Нова – Надежда Узунова.

В последните години Узунова бе използвана като репортер, водещ на новинарски емисии и заместник на Мирослава Иванова в „Събуди се“. Преди да дойде в частния канал, Узунова събираше опит като водеща на ежедневното публицистично предаване „Още от деня“ по БНТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама