Възраждат единствената школа по керамика в Бургаско

19:36, 21 юни 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Школата по керамика в бургаското СУ "Иван Вазов" отново ще работи в нормален ритъм, след като бе осигурена нова пещ за изпичане на глинените произведения, съобщиха от Общината. Старото съоръжение, което дълги години са ползвали в училището, беше амортизирано и това наложи неговата подмяна.

За възстановяването на пещта са проведени две благотворителни кампании, при които са събрани 1300 лева. Остатъкът от необходимата сума от 4000 лева е осигурен от Община Бургас, обясни директорът на СУ "Иван Вазов" Виктор Григоров.

 

"Школата по керамика не е само гордостта и визитката на нашето училище. Тя ни е изключително необходима, защото ние ще възродим традицията да се провеждат занятия на учениците в нея в часовете по изобразително изкуство. Бихме искали да организираме курсове по керамика на заинтересовани деца, а защо не и на техните родители", допълни Григоров.

Осигуряването на новата пещ е сбъдната мечта за ръководителя на школата по керамика в училището Иван Арабаджиев. Тя е създадена още през 1972 година от неговия баща и е първата и единствена по рода си в региона.

През изминалата учебна година школата по керамика са посещавали 50 деца от предучилищна група до 4-ти клас. Предвижда се в бъдеще в нея да се обучават и деца от други учебни заведения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама