Правителството отпусна средства за неохраняемите плажове в област Добрич

15:23, 21 юни 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството отпусна 791 хил. лв. за изпълнение на ангажиментите на областните управители на Бургас, Варна и Добрич по Законаза устройството на Черноморското крайбрежие през активния летен сезон, съобщиха от Министерски съвет.

Те ще бъдат използвани за поставяне на предупредителни табели и за санитарно-хигиенно поддържане на неохраняемите плажове,включително и на тези, предназначени за природосъобразен туризъм, както и за обезпечаване с водноспасителна дейност наобявените за неохраняеми морски плажове.

Още в края на април областната управа в Добрич разработи и изпрати в Министерството на туризма схема за осигуряване на водно-спасителна дейност на неохраняеми плажове за предстоящия летен сезон.

Тя предвижда на четири от плажовете да бъде осигурено водно спасяване - „Русалка“ /голям плаж/, къмпинг „Космос“, къмпинг „Добруджа“ /известен като Шабленска тузла/, Фиш-фиш, Постовете тази година са 6, с два повече от досегашните години.

Областната администрация няма ангажимент за почистването и поставянето на табели на неохраняемите плажове, което е грижа на кметовете на морските общини, посочиха от администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама