Гръцки вестник: Борисов пое ролята на посредник в спора между Атина и Скопие

15:06, 21 юни 17 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българското правителство е поело ролята на „търговски пътник“ за евроатлантическата интеграция, предаде БГНЕС.

Така гръцкия вестник „Ризоспастис“ коментира преговорите в София между премиерите на България и Македония. Според вестника Бойко Борисов е взел ролята на „посредник“ в спора между Атина и Скопие за името на Македония.

„Ризоспастис“ е единственият вестник, който отрази посещението на Зоран Заев у нас с коментар. Останалите медии, включително интернет изданията, публикуваха само информации.

В тях се изтъква, че Борисов и изтъкнал българската подкрепа за териториалната цялост на Македония и интеграцията на страната в НАТО и ЕС. Цитира се и изявлението му да направи всичко възможно с приятелска Гърция, за да бъдат решени проблемите, защото дестабилизацията на Македония ще означава дестабилизация и на нашите граници.

Относно изявите на Зоран Заев гръцките медии посочват думите му, че България е пръв съсед, който има огромно желание да помогне на Македония в евроатлантическата интеграция, както и че двете държави заедно ще честват годишнината от Илинденското въстание на 2 август, когато ще подпишат договора за добросъседство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама