Ученикът, нападнал преподавателка, е обвинен в две престъпления

14:46, 21 юни 17 25 651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повдигнаха две обвинения на 16-годишния ученик, който нападна учителка от столичната гимназия по туризъм, съобщиха от прокуратурата. 

На 20.06.2017 г. седемнадесетгодишният М. Ц. влязъл в учителската стая на Софийската професионална гимназия по туризъм, където в този момент се намирали учители от гимназията, една от които - Б.К. Непълнолетният Ц. започнал да се държи агресивно, да крещи и да обижда намиращите се в стаята преподаватели, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Малко след това същият се насочил към стоящата в близост св. К., като я изритал в тялото, след което хвърлил стол по нея. В резултат на действията на обв. Ц. пострадалата К. е получила лека телесна повреда.

Във връзка с извършеното от М. Ц., на 21.06.2017 г. същият е привлечен като обвиняем за две престъпления – нанасяне на лека телесна повреда на учител по повод изпълнението на службата му, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до три години, и хулиганство, което се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание. 

С оглед необремененото съдебно минало на обв. Ц. и предвид непълнолетието му, спрямо него е взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“ като най-подходяща с оглед отнемането на възможността да извърши друго престъпление.

От държавното обвинение добавиха, че разследването по делото продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама