Правителството дава 17 дка терен на Столична община за изграждане на парк

13:41, 21 юни 17 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столична община стана собственик на имот-частна държавна собственост, след като правителството й го прехвърли безвъзмездно.

Теренът с площ 17 дка се намира в ж. к. „Младост 3” и ще бъде използван за изграждане на парк за отдих, спорт и развлечения. Това съобщават от правителствената информационна служба.
Прието е и решение за намаляване на капитала на „Национална спортна база” ЕАД чрез обезсилване на акции. Стойността им съответства на стойността на правото на собственост върху имот от 16,6 дка в столичния район „Красно село”.

Теренът е в района на конната база в местността „Славия” и ще бъде прехвърлен също безвъзмездно на Столична община за изграждане на ново метродепо и разширение на гараж „Земляне”. Депото е включено като самостоятелен подобект при строителството на третата метролиния в София. То попада в една и съща територия, използвана досега от автобусния гараж на градския транспорт.
Две държавни институции са получили имоти за изпълнение на функциите си. За нуждите на териториалната дирекция на НАП – Велико Търново, офис Монтана, е предоставен офис в административната сграда на пл. „Жеравица” №3 в града. Държавната агенция за метрология и технически надзор пък ще ползва част от първия етаж в сградата на ул. „Свобода” №1 в Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама