Британският принц Филип е приет в болница с инфекция

13:27, 21 юни 17 / Свят 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съпругът на британската кралица Елизабет Втора – принц Филип, е бил приет в болница като „предпазна мярка“ заради инфекция, съобщиха от Бъкингамския дворец, цитиран от БГНЕС.

Инфекцията се е появила от „вече съществуващо състояние“. Дукът на Единбург, който по-късно тази година ще се оттегли от публичния живот на 96-годишна възраст, е бил приет в лечебното заведение „Крал Едуард Седми“ във вторник вечерта.

Съпругът на Елизабет Втора трябваше да придружи монарха при откриването на работата на парламента по-късно днес. Техният най-голям син и пряк наследник на трона – принц Чарлс, ще придружи майка си вместо него.

„Принц Филип е в добро настроение и е разочарован, че трябва да пропусне държавното откриване на парламента“, каза говорител на Бъкингамския дворец.

Последната публична поява на принца беше по време на армейска церемония в събота в чест на 91-я рожден ден на кралицата. По време на събитието той наруши традицията и се появи облечен в тъмен костюм, вместо във военната си униформа с тежка висока шапка с меча кожа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама