“Съюз за Пловдив“: Махнете бариерата, която прегражда пътя до Гребната база

12:50, 21 юни 17 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бариерата на ул. „Ясна поляна“, която прегражда пътя към Гребната база, трябва да бъде премахната незабавно, категорични са съветници от „Съюз за Пловдив“.

Според председателя на групата Дани Каназирева поставянето на бариерата може да се окаже незаконно, както алармират група граждани. Те възнамеряват да заведат дело срещу община Пловдив заради незаконосъобразното преграждане на пътя.

Става дума за улицата, която тръгва от пазара до Стадион „Пловдив” и отвежда пловдивчани до Зоопарка. Бариерата изненада неприятно хората и затруднява техния достъп да района на Гребната база, който е едно от любимите места за почивка на пловдивчани.

Дани Каназирева входира официално питане до кмета Иван Тотев да информира още на следващата сесия на Общински съвет как и защо е монтирана бариерата. Съветничката попита на какво правно основание е монтирано временното съоръжение, както и на какво правно основание се изисква заплащане на такса за вход от гражданите. Каназирева очаква също Тотев да предостави заповедта за монтиране на бариерата.

„Това е чисто самоуправство и то от страна на властта. Никой няма право да прегражда улици просто така – има си ред в закона. Ако целта е била да се въведе ред в района, то нека спазват правилата – да обособят паркоместа или да въведат синя зона и всичко да е законно”, мотивира се Каназирева. Дани Каназирева припомня, че улиците са публична общинска собственост, а управлението на имоти – общинска собственост се извършва под общото ръководство и контрол на ОбС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама