15 години лишаване от свобода за пребита до смърт руска гражданка

10:45, 21 юни 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състав на Бургаския апелативен съд потвърди 15-годишната присъда на Димитър Радев, който през 2015 г. след пиянски скандал преби до смърт руската гражданка Наталия Стаматова, предаде БГНЕС.

Делото пред Апелативния съд е образувано по жалбите на 57-годишния Димитър Радев и частните обвинители. След запознаване с направените оплаквания, изслушване на становищата на страните в съдебно заседание, преценка на събраните доказателства и цялостна служебна проверка на атакуваната присъда, въззивният съд не е намерил основания за отмяна или изменение на съдебния акт.

Радев е признат за виновен в това, че на 05.10.2015 г. умишлено умъртвил Стаматова, нанасяйки й тежка черепно-мозъчна травма, изразяваща се в остър травматичен субдурален кръвоизлив и мозъчна контузия. Подсъдимият е осъден на 15 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Той трябва да заплати по 70 000 лв. неимуществени вреди на децата на пострадала - И.Н.А. и Х.Д.С., съобщиха от съда.

Присъдата е изменена единствено в частта относно определянето на вида на пенитенциарното заведение, в което Димитър Радев да бъде настанен първоначално.

Разпоредбата на чл.57 от ЗИНЗС предвижда, че съдът определя единствено първоначалния режим на изтърпяване на наказанието лишаване от свобода, а разпределението на осъдените в затворническите заведения се осъществява по ред, определен от главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Решението подлежи на обжалване или протест през ВКС в 15- дневен срок от съобщаването му на страните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама