В Плевен ще се проведе състезание по стрийт фитнес

08:28, 21 юни 17 / Любопитно 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спортната кампания „Ваканция без грижи“, организирана от Сдружението на сираците в България ще се проведе през месец юли за осма поредна година. Това съобщи председателят на сдружението Слави Михайлов. Инициативата се подкрепя от общините Пловдив, Варна, Стара Загора, Монтана и Плевен и от спонсори. Както и досега в рамките на кампанията  ще се провеждат турнири по стрийт фитнес, на които се очаква да присъстват кметовете на градовете-домакини на спортното събитие. 

Целта е провеждането на турнирите по стрийт фитнес да привлекат децата и младите хора на спортните площадки, където да прекарат голяма част от лятната си ваканция. Идеята е деца в неравностойно социално положение ще се състезават заедно с деца от семейна среда и чрез спорта да създават нови приятелства, поясни Слави Михайлов. 

Участниците ще са разделени в няколко категории: момчета до 17 годишна възраст, момчета над 17 годишна възраст и момичета над 14 годишна възраст. 

Турнири ще има всяка събота на месец юли. На 1 юли ще е в град Монтана, на 8 -ми е в Пловдив, на 15 -ти  във Варна, на 22 юли в Стара Загора,  а на  29-ти  ще е в град Плевен. Финалът на състезанието ще е на 2 септември в град София.  За финала в столицата ще се класират всички победители в отделните категории.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама