Обвиняем за дрога и незаконно оръжие остава окончателно в ареста

08:06, 21 юни 17 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стефан Недев, кайто от декември миналата година е привлечен заедно със Саркис Ас. като обвиняем по досъдебно производство за държане на наркотици с цел разпространение и за незаконно притежавани оръжия, ще дочака края на следствените действия в ареста. Състав на Апелативния съд във Варна потвърди окончателно определение на Варненския окръжен съд от миналата седмица, с което без уважение е била оставена молбата му за изменение в по-лека на вече взетата спрямо него мярка за неотклонение.

Първоначалният арест на Недев и втория обвиняем бил на 17 декември миналата година, припомни пресслужбата на съда. Органите на реда открили и иззели различни количества марихуана - близо 44 грама, от дома на Саркис, марихуана и 50 жълти хапчета(амфетаминопроизводни) в жилището, обитавано от Стефан. Двамата притежавали и газови пистолети, а в дома на родителите на Стефан е намерена и незаконно притежавана ловна пушка.

Съставът на Варненския апелативен съд потвърди изводите на първата съдебна инстанция, че всички законови основания за продължаване на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Недев са налични. Събраните по делото материали, свидетелските показания и другите доказателства обосновават предположението за авторството на престъпните деяния. Няма нови доказателства, които да мотивират съда за различен извод. Това са тежки по смисъла на закона престъпления и се наказват с лишаване от свобода.

Апелативният съд във Варна споделя аргументите на първата съдебна инстанция, че заради тежестта на наказателната репресия и на обвиненията, остава реална опасността Недев да се укрие или да извърши престъпно деяние. Стефан е наркозависим и вече има криминална регистрация за това, че е управлявал автомобил дрогиран. Обстоятелството, че досъдебното производство продължава шести месец, не е основание за изменение на процесуалната мярка за принуда, смята съдът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама