Над 40 безплатни ателиета очакват децата на Добрич

08:59, 20 май 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва първото издание на Детски панаир в Добрич, който ще се проведе днес и утре.

Програмата е подготвена от фондация Изиарт, а събитието е със свободен вход, благодарение на подкрепата на Община Добрич.

Детски панаир стартира преди шест години с подкрепата на Фондация Америка за България, като до момента са реализирани над 30 събития в над 10 града.
Работилниците в Добрич ще се провеждат в двата дни от уикенда между 10.00 ч. и 18.00 ч. на площад „Свобода”, както и в сградите на Регионалния исторически музей, Етнографската къща и Художествената галерия.
За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия с ателието Отряд за бързо гърмене. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.
В рамките на Детски панаир Добрич ще бъде представена и инсталацията за интерактивно представяне на емблематични български картини, която ще представи емблематични за града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама