Лавров: Срещата между САЩ и Русия не се нуждае от сензации

20:10, 07 май 17 / Свят 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстоящата среща между руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп не се нуждае от сензации и очаквания за постигането на конкретни резултати, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю по телевизионния канал "Мир". Това съобщиха от ТАСС.

Отговаряйки на въпрос за прогнозите си по отношение на визитата, той посочи също, че разговорите са нещо необходимо и за двете държави.

"Русия и Съединените щати имат силно влияние върху международната стабилност и сигурност“, каза още министърът.

Както вече бе съобщено от пресслужбата на Кремъл, по време на телефонния си разговор на 2 май, Путин и Тръмп обсъдиха редица актуални въпроси за сътрудничеството, включително перспективите за координация на действията на Русия и САЩ в борбата срещу тероризма в контекста на кризата в Сирия и изострената ситуация около Северна Корея.

Двамата президенти стигнаха до съгласие, че "страданията в Сирия продължават твърде дълго, и че всички страни трябва да направят всичко по силите си, за да сложат край на насилието".

По-късно лидерите се разбраха за лична среща, вероятно през юли. Тя ще се проведе в кулоарите на срещата на Г-20 в Хамбург.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама